Social 9 Mai 2008 17:05
Parintii unui elev in varsta de 12 ani au facut plangeri la Politie si la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta impotriva profesorului de sport, pe care il acuza ca l-ar fi batut copilul. In urma agresiunii baiatului fiindu-i afectat nervul auditiv, transmite corespondentul NewsIn.

Tatal elevului, Marian Ghita, sustine ca baiatul, elev in clasa V-a la Scoala Generala nr. 5 din Medgidia, ar fi fost batut de profesorul de sport in urma cu doua saptamani, insa au asteptat eliberarea certificatului medico-legal pentru a face plangere la politie. Copilul le-a povestit parintilor ca profesorul a plecat de la ora de educatie fizica si, la intoarcere, i-a gasit pe copii jucandu-se si a inceput sa-i loveasca.

"Inainte de a fugi din sala, baiatului i-au fost aplicate vreo 10-15 lovituri la ureche, care i-au afectat nervul auditiv si nervul de echilibru conform certificatului medical. L-a luat de gat, i-a aplicat o lovitura in barba, in frunte, a cazut jos si apoi l-a luat de par si a maturat sala de sport cu el”, afirma tatal elevului.

Potrivit actul medical, baiatul are leziuni traumatice produse prin comprimarea coloanei de aer in conductul auditiv extern si are nevoie de o saptamina de spitalizare. Parintii copilului spun ca s-au decis sa il actioneze in judecata pe profesorul de sport dupa ce au incercat sa vorbeasca cu el, insa acesta a refuzat.

Politia din Medgidia a inceput o ancheta in acest caz dupa ce a primit certificatul medico-legal.

Profesorul de sport a renuntat sa mai profeseze in urma acestui incident. Purtatorul de cuvant al scolii, Ecrem Gafar, a declarat ca profesorul era pensionar, dar lucra ca suplinitor si ca, in urma incidentului, a prezentat mai multe certificate medicale si a solicitat sa se retraga din invatamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.