Social 8 Mai 2008 02:36
Ambarcatiunile cu si fara motor „au parcat“ pana duminica in Piata Constitutiei, pentru expozitia de talie internationala Romania Boat Show.

Cel mai mare targ de ambarcat iuni din tara reuneste in acest an, pe o suprafata de 12.000 de metri patrati, in fata Palatului Parlamentului, barci cu sau fara motor si iahturi de toate dimensiunile. Pretul acestora porneste de la 680 de euro si, in functie de dotari si de dimensiuni, poate ajunge pana la un milion de euro.

Tot in cadrul expozitiei, mai sunt expuse si ATVuri, motodeltaplane si echipamentele necesare
ambarcatiunilor si sporturilor nautice.

Noutatea acestei editii este ca vizitatorii pot afla direct de la profesionistii din domeniu care sunt ofertele cele mai avantajoase, in functie de preferintele lor, si tot de aici se pot inscrie la cursuri de scufundari.

Cat costa luxul
Daca pentru o barca de 3,15 metri lungime si 1,35 metri latime, fara motor, cu doua locuri, pretul de vanzare este de 680 de euro, cu tot cu TVA, pentru un iaht sofisticat se poate plati pana la un milion de euro.
Diferenta ar fi ca posesorul barcii ar putea naviga doar in limita a 180 de kilograme, in vreme ce proprietarul iahtului s-ar desfata intr-o croaziera alaturi de maximum alte 11 persoane. Luxul unei asemenea ambarcatiuni, de 14,34 de metri, cu un salon si doua cabine, costa peste 900.000 de euro fara TVA.

Cursuri si brevete
Pentru cei care nu-si permit o ambarcatiune, dar raman, totusi, iubitori ai nauticii, exista o oferta destul de vasta a sporturilor pe care le pot practica vara aceasta, pe litoral sau alaturi de ceilalti colegi de curs, in tari vecine sau mai exotice. Pentru incepa tori, un curs de scufundari, in statiunea Mamaia, costa vara aceasta 150 de lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.