Social 8 Mai 2008 02:19
Boli precum Alzheimer si Parkinson sau afectiunile oncologice pot fi diagnosticate in fazele incipiente printr-un scaner unic in Romania.
In premiera in Romania, a fost adus echipamentul PET/CT, de inalta tehnologie in domeniul imagisticii si medicinei nucleare. Prin scanarea intregului corp sunt localizate tumoarea si marimea, dar se determina si activitatea celulara si viabilitatea ei. Investigatia scanerului poate detecta schimbarile morfologice cu sase pana la un an inainte ca acestea sa poata fi detectate la nivel anatomic prin alte investigatii imagistice, cum ar fi Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) sau Tomografia Computerizata (CT).

“Prin noul echipament din dotarea Centrului de Diagnostic si Tratament Euromedic Fundeni pot fi diagnosticate, in faza incipienta, numeroase afectiuni oncologice, cum ar fi cancerul de san, esofago-gastric, cervical, melanom, limfom, plaman, colono-rectal, cap si gat, ovarian, osteosarcoame, afectiunile neurologice, cum sunt Alzheimer, Parkinson, epilepsie, tumori cerebrale, dar si cele cardiologice”, a explicat Alexandru Irimia, presedintele Comisiei de Oncologie Medicala a Ministerului Sanatatii Publice (MSP).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.