Social 8 Mai 2008 10:26
Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat ieri seara, la Reghin, judetul Mures, ca Romania este o tara de misogini si ca partidele nu desemneaza femei in posturile de candidati intrucat nu primesc voturi, arata NewsIn.

"Si eu sunt. Ar trebui sa spun acum ca nu sunt misogin, dar se uita nevasta mea la mine si mi-e frica. Dar nu pot sa spun asta, este evident ca Romania este o tara de misogini, uitati-va la Parlament. Uitati-va ce greu numim un candidat femeie la primarie. Desi sunt mai bune decat barbatii, nu le putem numi pentru ca raspunsul populatiei este ca nu voteaza o femeie. Asta nu este misoginism? E adevarat ca in Ardeal mai putin decat in restul tarii", a declarat Mitrea.

Intrebat daca in aceste conditii apreciaza sloganul unei candidate din Bacau la Consiliul Judetean "Incercati si cu o femeie", politicianul a spus ca a fost un gest foarte inspirat, desi controversat.

"Va pot spune ca rar am vazut un slogan mai inteligent a unui candidat mai putin cunoscut. In momentul in care esti un candidat de care nu stie nimeni, trebuie sa spargi tiparele cumva.

Daca doamna respectva imi va spune ca nu a stiut ca sloganul are conotatie sexuala, ii voi spune ca nu ma duce pe mine cu vorba. In mod cert a stiut, a facut-o inteligent si intentionat. Eu o apreciez", a spus Mitrea. Acesta a adaugat ca notorietatea este foarte importanta pentru un politician, dar capacitatea unui politician de a transforma notorietatea in voturi este extrem de relativa. "Un lucru e sigur: nu poti sa iei voturi daca nu ai notorietate, dar poti avea notorietate si sa nu iei voturi", a spus Mitrea.

Deputatul nu apreciaza insa initiativa unor liberali din Constanta de a iesi cu un elefant pe strada. "Aia a fost o idiotenie. Sa plimbi elefantul si sa spui ca mananca mazare (referire la primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, n.r.). Elefantul nu mananca mazare, insa unii au papagali, doi sau trei", a declarat Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.