Seful OJPC, Gheorghe Trandafir, a declarat astazi ca inspectorii au gasit in urma verificarilor la agentii economici din statiunile de pe litoral o serie de deficiente. Cele mai multe au fost constatate in Vama Veche, unde unitatile alimentare nu erau curate, nu se respecta procesul tehnologic si lipsea personalul calificat.

Inspectorii OJPC Constanta au descoperit ca suprafetele de depozitare a alimentelor nu erau igienizate, iar produsele alimentare erau depozitate in spatiile frigotehnice improprii si fara sa se asigure informatii privind sursa de provenienta a marfii, motiv pentru care acestea au fost retrase de la comercializare.

Gheorghe Trandafir mai spune ca o alta deficienta majora a fost constatata la serviciile de cazare a turistilor, care incalcau normele sanitare pentru ca erau amenajate provizoriu. Potrivit sefului OPC Constanta, in timpul minivacantei de 1 Mai au fost efectuate 34 de actiuni de control la operatorii economicii de pe litoral si au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare totala de 9.000 de lei.

Tot in aceasta perioada, la sediul OJPC s-au inregistrat 25 de reclamatii din care jumatate s-au referit la serviciile oferite de agentii economici care isi desfasoara activitatea pe litoral si in urma carora inspectorii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 3.000 lei.