In perioada 18-25 aprilie 2008, eJobs a realizat un poll in urma caruia a reiesit ca romanii sunt nemultumiti de numarul de zile libere legale de care dispun pe parcursul unui an. Peste 77% dintre participantii la cercetare considera cele 28 de zile drept insuficiente, iar peste 74% stiu ca situatia din Romania e mult mai proasta decat in alte tari din Europa.

„eJobs este un brand care militeaza pentru relatii reciproc avantajoase intre angajati si angajatori.
Asculta intotdeauna ceea ce isi doresc angajatii si este atent la ceea ce ofera angajatorii. In acest sens, am desfasurat poll-ul: sa aflam ce isi doresc romanii referitor la zilele libere legale. Rezultatele studiului ne-au atras atentia si ne-au determinat sa facem ceva pentru drepturile angajatior. Asa ne-am decis sa sustinem initiativa Bergenbier, spune Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Poll-ul eJobs a mai aratat ca 56% dintre participantii la studiu stiu ca beneficiaza de sapte zile libere aferente sarbatorilor legale (1 si 2 ianuarie, 1 mai, 1 decembrie) si religioase (prima zi de Pasti, prima si a doua zi de Craciun). Doar putin peste jumatate sunt informati ca, in calitate de salariati, au dreptul la minimum 28 de zile, din care 21 sunt concediu de odihna.

„Romania se afla printre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste numarul de zile libere. Aceasta situatie ar trebui sa ne ridice semne de intrebare si sa ne determine sa ne cerem drepturile, ca angajati. Sa nu uitam, e doar un job, nu o casnicie”, adauga Laura Chilom.