Social 6 Mai 2008 13:33
O noua serie de documentare, care trateaza manifestarile comunismului si postcomunismului in lume, vor fi proiectate la Cinemateca Astra Film din Sibiu, de pe 8 mai, informeaza NewsIn.

Dupa seria de documentare care au avut in centrul atentiei femeia, Cinemateca Astra Film continua cu a doua serie de filme pe anul 2008, care trateaza problema comunismului si postcomunismului.

Primul documentar din aceasta serie este filmul regizorului polonez Miciej Drygas, "One Day In People Poland" ("O zi in Republica Populara Polona").

O zi in Republica Populara Polona este povestea unei zile ca oricare alta din viata unor oameni obisnuiti, din Polonia comunista. Dupa trei ani de cercetari prin materialele de arhiva din perioada comunista, autorul s-a oprit asupra zilei de 27 octombrie 1962, o zi obisnuita, fara vreun eveniment iesit din comun. Totusi, fiecare fragment dezvaluie aspecte memorabile despre absurditatile acelor vremuri. Montajul combina filmari de arhiva cu scrisori si documente oficiale.

Dupa programul din anul Capitalei Culturale Europene, Cinemateca Astra Flm reia vizionarile in 2008, propunand publicului intalniri saptaminale cu cele mai interesante filme documentare din ultimele doua decenii, multe dintre ele premiate la festivaluri internationale de gen. In 2008, filmele Cinematecii Astra Film sunt grupate tematic, iar de pe 8 mai vor fi proiectate documentare despre comunism si postcomunism.

Viata de zi cu zi din perioada comunista, lagarele de concentrare si masacrele comunistilor, situatii absurde ale tranzitiei in tarile ex-comuniste, migratia si mentalitatea oamenilor care au trait sub comunism, sunt cateva din subiectele care vor fi abordate in filmele ce vor rula in urmatoarele saptamani la Cinemateca Astra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.