Social 6 Mai 2008 10:33
Cel mai recent bilant efectuat de autoritatile galatene in zonele afectate de precipitatiile abundente de vineri arata ca in comuna Brahasesti sunt 300 de case avariate si 1.200 de sinistrati, transmite corespondentul NewsIn.
"Ultimul bilant provizoriu indica la Brahasesti 300 de case avariate si 1.200 de persoane afectate", a declarat, duminica, in jurul orei pranzului, purtatorul de cuvant al Prefecturii judetului Galati, Emanuela Turcu. Practic, in ultimele 24 de ore, de la primul bilant provizoriu, numarul locuitelor afectate de ape s-a triplat, iar cel al populatiei sinstrate a crescut cu aproape 60%.

Prefectul judetului Galati, Mihai Capra, a aprobat, duminica, declararea starii de alerta la Brahasesti. Masura a fost instituita pentru ca localitatea grav afectata de ploile torentiale necesita alocarea unor fonduri guvernamentale de urgenta pentru restabilirea situatiei. Prefectura va inainta luni solicitarea catre Guvern.
Tot luni, in satul Toflea din comuna Brahasesti vor sosi sase locuinte modulare pentru tot atatea familii ale caror case sunt construite pe un sol instabil si pot fi afectate de fenomenul alunecarilor de teren, riscand sa se prabuseasca.

Cadrele Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) din judetul Galati continua campania de vaccinare a locuitorilor comunei Brahasesti, demarata sambata. Dozele de vaccin administrate sinistratilor din Brahasesti previn bolile care se dezvolta in general in medii umede si murdare, precum difteria, tetanosul, rabia si hepatita A. In plus, agentii sanitari au inventariat si au luat probe din cele 100 de fantani colmatate din comuna. De asemenea, ei au inceput dezinfectia locurilor afectate de inundatii, cu cloramina si clorura de var.

Duminica dimineata, autoritatile locale au inceput sa le distribuie sinistratilor alimente de la Rezervele Statului si de la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Oamenii primesc cutii de pate, conserve din carne, zahar, ulei, lapte praf, paine si apa minerala. Distributia ajutoarelor se face de la Caminul Cultural din Brahasesti, sub coordonarea reprezentantului Prefecturii, la operatiuni asistand forte de ordine ale Jandarmeriei si Politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.