Social 5 Mai 2008 04:37
Saptamana aceasta incep tezele cu subiect unic si au loc inscrierile pentru bacalaureat
Odata vacanta incheiata toata lumea se intoarce la munca, iar elevii la cursuri. In perioada urmatoare, pe cei din urma ii asteapta examenele nationale. Saptamana aceasta debuteaza cu tezele cu subiect unic, iar luna viitoare liceenii vor sustine bacalaureatul.

Ministerul educatiei a anuntat ca marti incep tezele cu subiect unic, cu proba la limba si literatura materna. Pe data de 9 mai elevii de clasa a VIII-a vor sustine teza cu subiect unic la istorie sau geografie, pentru ca in 13, si respectiv 16 mai, sa aiba loc teza la limba romana si la matematica, atat pentru elevii de clasa a VII-a, cat si pentru cei de clasa a VIII-a. In cazul in care elevii nu vor fi multumititi de rezultatele obtinute, ei vor avea posibilitatea sa depuna contestatii la sfarsitul acestei luni. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII reprezinta media de admitere, pe baza careia elevii se pot inscrie in licee sau scoli de arte si meserii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.