Social 2 Mai 2008 12:56
Sute de pelerini din intreaga tara au venit la Manastirea Dervent, din judetul Constanta, pentru a participa la sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, unde slujba religioasa va fi sustinuta de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, transmite corespondentul NewsIn.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, vineri, Sfanta Liturghie in mijlocul soborului de preoti si diaconi de la manastirea Dervent. Dupa Sfanta Liturghie, clerul impreuna cu participantii la sarbatoarea de la Dervent vor porni in procesiune spre Izvorul Tamaduitor al Sfantului Apostol Andrei unde va fi oficiata si slujba de sfintire a aghiazmei mici.

Potrivit purtatorului de cuvint al Arhiepiscopiei Tomisului, Liliana Naclad, acesta se afla la aproximativ 200 de metri de asezarea monahala se afla un mic paraclis ce adaposteste izvorul pe care Intaiul dintre apostolii Mantuitorului l-a facut batand cu toiagul in pamant. Se spune ca dupa o predica a sa printre locuitorii vechii provincii sud-dunarene, multii au vrut sa se boteze crestini, insa, neavand apa, apostolul a lovit cu toiagul si indata s-a facut acest izvor. In decursul timpului, multi dintre bolnavi s-au tamaduit de diferite boli band, cu credinta, apa din Izvorul Sfantului Apostol Andrei de la manastirea Dervent. Manastirea este recunoscuta pentru darurile sale unde de zece ani este staret parintele arhimandrit, Andrei Tudor.

Credinciosii au venit la Manastirea Dervent inca de joi, cand au participat la Slujba Privegherii oficiata in biserica de catre soborul de preoti si diaconi ai Manastirii Dervent, iar dupa miezul noptii, potrivit traditiei, la paraclisul izvorului tamaduitor a fost oficiata Taina Sfantului Maslu pentru bolnavi si pelerini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.