Social 1 Mai 2008 12:05
O fetita de 7 luni din Reghin a ajuns la SMURD, dupa ce fratele ei, de 10 ani, a alarmat vecinii ca parintii lui, beti fiind, au scapat-o pe micuta din brate si nu i-au dat cateva zile de mancare, transmite corespondentul NewsIn.
O echipa a Serviciului de Interventie in Regim de Urgenta din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures a declansat, marti, o ancheta pentru a se stabili daca fetita a fost abuzata sau nu.

"In 27 aprilie, se pare ca mama copilului a consumat bauturi alcoolice fiind acasa doar cu doi dintre cei trei copii, baiatul de 10 ani si fetita de 7 luni. Baiatul i-a spus vecinei ca mama a scapat fetita din brate. Aceasta, in loc sa anunte politia, a tinut fetita pana luni seara. Posibil sa se fi alarmat din cauza unei eruptii aparute pe corpul fetitei. Aceasta a fost internata la Clinica de Infectioase, iar diagnosticul ar putea fi varicela. Medicii au vrut sa o externeze, deoarece viata copilului nu este in pericol, insa noi i-am rugat sa o mai tina cateva zile. Este posibil sa fi fost doar un incident, deoarece informatiile noastre nu releva faptul ca parintii s-ar fi comportat necorespunzator cu copiii”, a declarat marti pentru NewsIn Magda Colceriu, seful Serviciului Monitorizare, Strategii si Relatii Publice din cadrul DGASPC Mures.

Potrivit anchetei facute si de Politia Reghin, nu s-au constatat abuzuri nici asupra baiatului, iar o alta fata a celor doi, de 7 ani, este pentru cateva zile la bunici. “Baiatul merge la scoala si familia are venituri pentru intretinere. Mama are indemnizatie de crestere a copilului, iar tatal este salariat. Pana in prezent putem vorbi doar despre neglijare, ceea ce nu presupune scoaterea copiiilor din familie” a precizat Colceriu.
Functionarul a adaugat, insa, ca si luni, cand au ajuns la Reghin, parintii erau beti. In luarea deciziei un rol foarte important va avea concluzia medicilor legisti care au consultat copilul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.