PF Daniel a oficiat prima parte a slujbei de Paste la Catedrala Patriarhala, rasplatindu-i pe cei care au stat, totusi, pana la sfarsit cu o pastorala si un ou rosu.

Piciorul fracturat nu l-a impiedicat pe Daniel sa tina prima slujba ca Patriarh.
Aflat in convalescenta, dupa operatia la picior pe care a suferit-o in urma cu cateva saptamani, PF Daniel a tinut sa slujeasca sambata noapte la prima sarbatoare a Invierii din mandatul sau de patriarh. Ceremonia religioasa pe care a oficiat-o acesta sambata seara pe un podium amplasat langa scarile resedintei patriarhale a adunat cateva sute de persoane.

„Sa-l rugam pe Hristos Domnul, cel inviat din morti, sa ne daruiasca noua bucuria pe care le-a dat-o femeilor mironosite, sa ne daruiasca pacea pe care le-a daruit-o sfintilor apostoli in Seara Invierii Sale cand le-a spus «Pace voua», si sa ne ajute ca noi, in jurul nostru, sa raspandim bucuria Invierii, prin cuvant si fapta“, i-a indemnat PF Daniel pe credinciosi.

Acesta a citit Sfanta Liturghie, a rostit Cuvantul pascal, dupa care, din cauza restrictiilor impuse de medici, s-a asezat si a asistat la restul slujbei din paraclisul patriarhal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.