Violonistul maghiar Edvin Marton si vioara lui Stradivarius, patinatorii Evgheni Plusenko si Surya Bonaly si acrobati ai celebrului „Cirque du Soleil“ au facut spectacol la Sala Polivalenta, joi si vineri, cu doua reprezentatii „Kings on Ice“. Chiar daca a fost aplaudat de mii de spectatori, talentul patinatorilor olimpici a fost umbrit de senzatia de comercial mult prea evidenta, potrivit Mediafax.

Spectacolul de la Polivalenta a inceput joi, la scurt timp dupa ora 19.00. Prima data si-au facut aparitia artistii din orchestra romaneasca „Dinu Lipatti“, care au pregatit scena pentru una dintre vedetele serii, Edvin Marton.

In costum alb, asortat cu bascheti si cravata rosie, violonistul a pus arcusul pe corzile celebrei viori Stradivarius. Pe acordul muzicilor lui Marton, pe gheata au aparut trei perechi de patinatori. Pe urmele lor a calcat apoi campionul olimpic Evgheni Plusenko: fiecare figura executata a fost aplaudata cu ropote de aplauze.

Nu la fel de iscusit si artistic a fost insa dansul echipei de patinatori care a urmat in spectacol: prea simpla si schematica, executia a fost lipsita de maiestria lui Plusenko.