Soferii se plang ca Primaria nu-i ajuta cu un leu, desi legal taximetria e serviciu de utilitate publica, exact ca RATB-ul. Ei acuza conditii „aberante” pentru prelungirea autorizatiilor de taxi
„Blocam strazile, blocam orasul, dam foc la masini in strada!”, au amenintat ieri circa 200 de taximetristi, stransi in fata Palatului Parlamentului. Supararea protestatarilor: au fost bagati in aceeasi oala cu RATB-ul si cu Metrorexul, prin Legea 92 din 2007 privind serviciile de transport public local. Astfel, asa cum arata legea de mai sus, si taximetria face parte din serviciile de utilitate publica. „Asta inseamna ca, desi suntem taximetristi independenti, noi nu mai suntem stapani pe afacerile noastre si trebuie sa stam mereu la cheremul Primariei”, si-au calculat soferii de taxi. Daca tot sunt considerati bun comun, ca RATB-ul, normal al fi ca Primaria sa faca investitii in taximetria bucuresteana - macar sa le schimbe cauciucurile sau chiar sa le acorde subventii, au comentat taximetristii.

„Statul nu detine nici macar o piulita de taximetru”
„Dar este o activitate economica suta la suta privata, in care statul nu detine nici macar o piulita de taximetru. Nu asfaltam, nu dam curent electric oamenilor si nici nu le punem gazul. Astea sunt servicii de utilitate publica!”, a explicat Cristian Lazarescu, vicepresedintele Asociatiei Profesionale a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere. „Mai nou, ca sa ne dea autorizatiile de taximetrie, Primaria ne-a obligat sa semnam un contract de delegare a gestiunii, dar nu ne-a dat nimic in gestiune. Asta inseamna ingradirea liberei initiative”, a adaugat el.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.