Evenimentul a inceput la ora 15.00 si a fost organizat in premiera la Timisoara, de catre Asociatia Evanghelistica si de Caritate “Sfantul Andrei” din Timisoara, impreuna cu Ascociata “Servus” din Baia Mare. Marsul denumit “Drumul Crucii- Cu moartea pe moarte calcand” a fost o reprezentare dramatica a “Drumului Crucii” parcurs de Iisus Hristos.

“Aceasta nu este doar o piesa de teatru, ci o realitate. A existat in trecut, cand Iisus Hristos a murit pentru toate pacatele noastre. El a suportat toate bataile biciurilor si umilinta pentru noi”, au spus evanghelistii in timpul marsului care a inceput de la Piata Sinaia din Timisoara si a continuat pe traseul Piata Maria, Catedrala Mitropolitana si Piata Unirii.

Dramatizarea a fost realizata de un grup de credinciosi din mai multe confesiuni religioase. Personajele istorice, Iisus Hristos (interpretat de Dan Les, un artist plastic premiat mondial), soldatii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria (mama lui Iisus), mironositele si alte personaje au purtat costume de epoca.
Momentul principal a fost reprezentat de Rastignirea lui Iisus, in Piata Unirii, unde evanghelistul Claudiu Lapadat a explicat insemnatatea suferintei personajului principal. Evenimentul a avut ca scop constientizarea credinciosilor ca Pastele reprezinta esenta crestinismului, prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.

Luni, la Timisoara va avea loc si cea de-a 16-cea editie a Marsului Invierii, organizat de Asociatia Evanghelistica si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”, in colaborare cu bisericile crestine din Timisoara si Consiliul Local. Acesta va avea loc cu incepere de la ora 15.00. Marsul Invierii reuneste toti crestinii din Romania, indiferent de confesiunea religioasa. In timpul marsului, la fiecare institutie se vor face opriri si se va citi un text biblic, iar unul dintre liderii bisericilor crestine din Timisoara va inalta o rugaciune de multumire si binecuvantare. Pe acest trase, fanfarele reunite ale mai multor biserici vor intona imnuri dedicate acestui eveniment.