Peste 18.000 de elevi ai claselor a VIII-a din scolile bucurestene, mai precis 94,42 la suta dintre scolarii de gimnaziu, promotia 2005, au participat ieri la simularea Testelor nationale. Cei mai multi elevi au ales sa sustina pretestarea la Matematica.
Simularea a inceput la 9.20, iar subiectele pentru pretestare au fost realizate de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare dupa modelul celor de la examenul national. Fiecare elev a avut dreptul sa opteze pentru disciplina la care a sustinut proba, respectiv Limba si literatura romana, Matematica, Istoria romanilor si Geografia Romaniei. Astfel, peste jumatate din cei inscrisi la pretestare au optat pentru Matematica, o treime dintre candidati alegand sa sustina proba la Limba si literatura romana, iar numai 1.256 de elevi au dorit sa-si verifice cunostintele de istorie sau geografie.

Bolnav de rujeola

Trebuie spus ca dificultatea subiectelor a fost una medie. Spre exemplu, la Limba romana, 48 de puncte au fost acordate pentru analiza poeziei "Lectie" de Emil Botta, 10 pentru redactarea unei scrisori cu tema data si 32 de puncte pentru o compunere prin care erau cerute argumente care sa sustina ca o anume opera studiata la clasa este nuvela.

Potrivit reprezentantiilor Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pe parcursul desfasurarii probei nu au aparut probleme deosebite, neexistand tentative de frauda din partea candidatilor.
Un singur elev s-a prezentat la centrul de testare dupa ce fusese depistat cu rujeola pe parcursul acestui sfarsit de saptamana, el neputand participa la simulare impreuna cu ceilalti elevi, din cauza riscului de declansare a unei epidemii. Lucrarile vor fi corectate in 22 de centre de evaluare, iar rezultatele obtinute de elevi la simulare vor fi cunoscute cel mai tarziu joi, fiind transmise direct scolilor de care apartin. Trebuie spus ca notele vor avea doar caracter informativ, acestea nefiind trecute in catalog.
In unitatile scolare in care s-au desfasurat probele de ieri au fost suspendate cursurile pe parcursul perioadei de simulare, orele urmand a fi recuperate ulterior. Tot ieri au mai sustinut simularea Testelor nationale si elevii din judetele Hunedoara si Constanta.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.