Ioan Berki avea 31 de ani si nu figura in registrele penitenciarului ca avand probleme cardiace, transmite corespondentul NewsIn. In seara zilei de joi, in jurul orelor 22.15, Berki a cerut sa fie dus la cabinetul medical al penitenciarului. Personalul medical de serviciu i-a administrat tratamentul de urgenta, sub suspiciunea de infarct miocardic, dupa care l-a trimis la Spitalul Municipal Gherla in vederea unui consult medical de specialitate. Aici, Berki nu a mai prezentat simpotomele pentru care fusese trimis, iar medicii de garda, dupa ce l-au consultat, l-au trimis inapoi la Gherla, fara indicatii de internare.

Medicii din penitenciar au dispus internarea pacientului la Penitenciarul Spital Dej, pentru asistenta medicala de specialitate. La ora 23.20, Ioan Berki a fost prezentat la medicul de garda al Penitenciarului Spital Dej, insa, cu toate eforturile de resuscitare, nu a mai putut fi salvat.

Ioan Berki avea la activ o condamnare de trei ani si jumatate pentru furt si se afla in perioada de amanare a starii de arest, dar in data de 26 mai urma sa intre din nou in discutie in comisia de eliberare. "Erau sanse mari sa fie eliberat, se afla in Penitenciar din 2006 si era recidivist. El initial a refuzat, seara trecuta, sa fie internat, pentru ca azi, vineri, urma sa vina mama sa in vizita", a declarat inspectorul Vasile Pop, comandatul Penitenciarului de Maxima Siguranta Gherla.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca cu exactitate cauza decesului.