Romanii au cheltuit peste 7,2 milioane de euro pe sejururi catre 20 de destinatii externe pentru Paste si 1 Mai, iar pentru Grecia s-au cheltuit circa 1,1 milioane de euro, potrivit datelor centralizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Unele destinatii, cum ar fi insulele grecesti, Cipru, Malta, Egipt si circuitele europene, desi mai scumpe, au o crestere a cererii mai mare fata de medie. Alte destinatii au scaderi, in aceasta categorie intrand Bulgaria si Italia", se arata intr-un comunicat de presa emis joi de FPTR.

Potrivit FPTR, romanii au cheltuit pentru turismul intern in perioada Pastelui si 1 Mai, 11 milioane de euro (peste 39 milioane de lei).

Potrivit estimarilor FPTR, Portugalia va fi destinatia anului 2008. Pentru Paste si 1 Mai s-au cumparat 400 de locuri pentru sejururi in aceasta tara, in valoare de 300.000 de euro.

"Au aparut destinatii noi, insule grecesti precum Thassos, Zakinthos, dar si din Portugalia, care credem ca va fi destinatia anului 2008", se precizeaza in comunicatul FPTR. Numarul turistilor care pleaca din tara in aceasta perioada va creste in medie cu 20%, conform Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.