Modelele de subiecte si instructiunile de realizare a biletelor pentru probele orale din cadrul examenului de bacalaureat de anul acesta au fost publicate pe pagina de internet www.subiecte2008.edu.ro, anunta, intr-un comunicat remis agentiei NewsIn, Ministerul Educatiei.

Ministerul Educatiei a elaborat intre 50 si 100 de modele de subiecte pentru fiecare dintre cele doua probe orale, limba romana si o limba moderna, la care se adauga si limba materna pentru minoritatile nationale.
Pe langa modelele de subiecte, au fost mai fost publicate si baremele de evaluare. Textele la prima vedere, care vor completa biletele de examen, vor fi transmise instutiilor unde se va sustine bacalaureatul cu maximum 48 de ore inainte de proba.

In sala unde se sustine examenul trebuie sa fie prezenti cel putin trei candidati si doi profesori examinatori. Fiecare profesor examinator evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale cu note intregi de la 1 la 10, in functie de punctajul orientativ de evaluare. Notele trebuie sa fie intregi, iar candidatii, pentru a fi admisi, trebuie sa obtina nota minima cinci. Probele orale sunt eliminatorii si nu se admit contestatii.
Numarul elevilor inscrisi in clasa a XII-a in invatamantul preuniversitar de stat este de 239.727. La aceasta cifra se vor adauga candidati proveniti din invatamantul particular, precum si cei proveniti din seriile anterioare, care doresc sa promoveze examenul de bacalaureat.

Pentru sesiunea iunie-iulie 2008, numarul estimat al centrelor de examen va fi de aproximativ 900, iar numarul centrelor de evaluare, de 240.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie si 9 iulie, iar a doua, intre 18 august si 1 septembrie. Probele orale se vor desfasura intre 23 si 26 iunie, dupa cum urmeaza: 23 si 24 iunie - limba si literatura romana, 24 si 25 iunie - limba si literatura materna, 25 si 26 iunie - limba si literatura moderna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.