Peste 20 de persoane au fost retinute marti in Romania, fiind acuzate de traficarea a 90 de migranti.

O retea de traficanti de persoane, formata din 20 de romani si patru unguri, a fost retinuta marti sub acuzatia de traficare a peste 90 de migranti de la inceputul anului. Migrantii provin din Republica Moldova si erau cazati in Romania, unde li se procurau acte pentru a ajunge apoi in Ungaria si Italia. Traficantii primeau intre 2.000 si 5.000 de euro de la fiecare persoana. Cazul a fost lucrat in cooperare cu politisti din Romania, Italia si Ungaria, sub coordonarea procurorilor si cu sprijinul centrului SouthEast European Cooperative Initiative (SECI).

Prinderea traficantilor a fost declansata in ianuarie, de Biroul de Combatere a Crimei Organizate Suceava, insa de existenta lor se stia de anul trecut.

Atunci politistii DIICOT si procurorii urmareau grupuri de cetateni moldoveni si ucraineni care actionau pe ruta Republica Moldova-Ucraina-Romania-Ungaria-Italia si care scosesera in Romania 108 persoane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.