Potrivit buletinului nivometeorologic intocmit de specialistii Institutului National de Meteorologie, in Muntii Fagaras, in Caldarea Balii, s-a semnalat, marti, o avalansa. Grosimea stratului de zapada masura, miercuri, 233 cm la Balea-Lac, 177 cm la Vf. Omu, 64 cm la Postavaru, iar la Sinaia si Predeal nu mai este zapada.

Seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, ii avertizeaza pe cei care isi vor petrece minivacanta de Paste pe Platoul Bucegi ca riscul de producere a avalanselor se mentine ridicat, iar vantul pe creste bate cu putere. "Viteza vantului a atins, miercuri, 70 - 80 km/h, iar noul strat de zapada are o rezistenta scazuta. Ceea ce poate duce, pe unele pante suficient de inclinate, la curgeri sponante si la avalanse, riscul fiind amplificat la supraincarcarea cu turisti sau schiori", a precizat Haiduc.

Meteorologii anunta si pentru zilele urmatoare precipitatii mixte, predominant sub forma de ninsoare la peste 1500 m altitudine. La peste 1800 m, valorile temperaturilor se vor incadra intre minus 6 si 1 grad Celsius, iar in statiunile de pe Valea Prahovei maximele nu vor depasi 7 grade Celsius.