Gospodarii inundate, vijelie, copaci cazuti, masini avariate in toata tara. Acesta este bilantul furtunii de marti seara. Din cauza ploii torentiale si circulatia a fost data peste cap.

In Bucuresti, mai multi copaci au cazut peste masini fara insa sa se inregistreze vreo victima. Pagubele se ridica la cateva mii de lei. Proprietarii automobilelor avariate acuza autoritatile de faptul ca nu au taiat acesti copaci la timp.

Si soferii care s-au aflat in trafic au avut de suferit. Acestia au asteptat ore in sir la semafoare pentru a ajunge la destinatie.

Tramvaiele mai multor linii au ramas blocate dupa ce alimentarea cu energie s-a intrerupt in urma unor defectiuni. Din cauza ploii sistemul de canalizare nu a mai facut fata iar in anumite locuri canalele au refulat.

Previziunile meteorologilor s-au adeverit si vremea rea a cuprins marti mai multe zone din tara. Vantul si ploia torentiala au facut pagube in Ramnicu Valcea, Constanta si in judetul Mures.

La Scoala Generala Take Ionescu din Ramnicu Valcea se lucreaza la mansardarea cladirii. Furtuna starnita din senin in aceasta dupa-amiaza a daramat structura de lemn a acoperisului. Barnele au cazut pe terenul de sport, nu inainte de a sparge geamurile unei sali de curs in care se aflau 25 de elevi. Nimeni nu a fost ranit. Ploaia torentiala care a urmat a inundat etajul superior al cladirii iar cursurile s-au tinut la o alta scoala din Ramnicu Valcea.

In judetul Constanta, vantul puternic a avariat acoperisurile a 30 de case si reteaua electrica din Lipnita. Nimeni nu a fost ranit, insa localitatea a ramas fara curent electric.

Vantul a facut pagube si in judetul Mures. In cursul zilei de marti, numarul localitatilor ramase fara energie electrica a ajuns la 17. Din cauza ploiii si a neatentiei, in Ludus s-a produs un accident rutier in care si-a pierdut viata o persoana.

In judetul Suceava, un adapost pentru vite a luat foc dupa ce a fost lovit de traznet.

160 de gospodarii au fost inundate, in aceasta dimineata, in judetul Botosani. Apele raului Miletin au iesit din matca si au intrat in curtile oamenilor in comunele Copalau si Cosula. 72 de oameni au fost evacuati, iar drumul european 58 Botosani - Targu Frumos este sub ape.

In localitatea Balta Arsa, comuna Corn, din judetul Botosani, din cauza scurgerilor de pe versanti trei gospodarii au fost inundate. Aici pompierii actioneaza cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodarii.

Autoritatile din mai multe localitati de pe malul Prutului, unde se inregistreaza cresteri ale debitelor, au fost avertizate de ISU Botosani sa monitorizeze cresterile din ora in ora si sa evacueze localnicii in cazul in care situatia ar putea deveni periculoasa.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.