Peste 30.000 de elevi romani si cinci milioane de copii din peste 100 de tari vor participa astazi la “Cea mai mare lectie din lume”, informeaza NewsIn.

Scopul acestui eveniment este acela de a atrage atentia asupra nevoii de educatie gratuita de calitate, in cadrul Saptamanii Globale pentru Educatie. In cadrul lectiei vor fi exprimate pareri ale copiilor despre educatie de calitate, cauzele excluderii de la educatie si cum s-ar putea opri discriminarile.

Evenimentul este organizat de Campania Globala pentru Educatie. Prin aceasta manifestare anuala se doreste sa se atraga atentia politicienilor asupra necesitatii educatiei gratuite de calitate, arata Antena3

200 de scoli din Romania sustin acest demers. Anul acesta, numarul de elevi implicati in „cea mai mare lectie din lume” e de patru ori mai mare fata de cel din 2007. Chiar si presedintele Traian Basescu va asista la o astfel de lectie la Colegiul Spiru Haret.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.