Doi medici ginecologi din Salaj au fost condamnati la doi ani de inchisoare cu suspendare si la plata a 20.000 de euro pentru malpraxis.

Constantin Rusu si Horatiu Nicolae Cristea, ambii medici ginecologi, au fost condamnati la doi ani de inchisoare dupa ce, in decembrie 2002, nu au efectuat interventii corespunzatoare in cazul unei tinere paciente insarcinate.

In urma asistentei oferite de cei doi medici, atat pacienta, cat si fatul au murit, iar acestia au fost condamnati la inchisoare de instanta din Salaj pentru acuzatia de ucidere din culpa.

Cei doi medici au fost obligati si la plata unor daune de 20.000 de euro catre sotul victimei, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Cluj au respins recursul lor impotriva sentintei Tribunalului Salaj, potrivit magistratului Claudia Ilies, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, citat de www.juridice.ro.

In momentul lansarii acuzatiei de malpraxis la adresa celor doi medici, dupa moartea pacientei si a fatului, Colegiul Medicilor Salaj l-a sanctionat pe doctorul Rusu cu mustrare, iar pe doctorul Cristea cu avertisment.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.