Carutelor li s-ar putea permite accesul pe drumurile nationale, in afara localitatilor, numai pe timpul zilei, iar aceste vehicule vor putea se deplaseze si pe drumurile montane si submontane unde nu se pot realiza drumuri laterale, dupa ce un proiect in acest sens a trecut tacit de Senat.
Astfel, accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile nationale in afara localitatilor se face numai pe timpul zilei intre orele 7- 20, in sezonul cald (16 martie- 14 septembrie), si intre orele 8-17, in sezonul rece (15 septembrie- 15 martie). De asemenea, proiectul mai specifica faptul ca accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile nationale sunt permise in afara localitatilor, in zonele montane si submontane unde din cauza conditiilor geografice sunt imposibil de realizat drumuri laterale destinate circulatiei acestora.

Proiectul modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului privind circulatia pe drumurile publice si a fost initiat de senatorii Mario Oprea (PNL), Aron Popa ( PNL) si deputatii Mihaita Calimente (PNL), Marius Iriza (PRM), Rares Manescu (PNL), Marian Saniuta (PSD), George Scutaru (PNL) si Toro Tibor (UDMR).
Propunerea legislativa va fi transmisa Camerei Deputatilor, decizionala in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.