La implinirea a 10 ani de existenta a tetrului Act, reprezentantii institutiei de spectacole au prezentat pogramele desfasurate in ultimii ani, care se vor continua, precum si noile proiecte. Interpretii Vlad Popescu si Cristian Soleanu vor sustine o serie de recitaluri prin care vor reda istoria jazz-ului. Prezent la conferinta, Vlad Popescu a spus ca isi propune "relansarea acestui fenomen, care a suferit foarte mult" si ca asteapta cat mai multi tineri dornici sa cunoasca acest curent.

Regizorul Alexandru Dabija a spus ca "visul" sau de mai multti ani este sa realizeze o serie de spectacole cu basme populare romanesti. Acestea vor fi povestite de actori, pe un fond muzical, si uneori cu ajutorul unor proiectii video, pentru a ilustra anumite scene. Programul "Calatorii in fabulos" este, potrivit initiatorului sau, Alexandu Dabija, o incercare "de a lucra cu limba romana", care "nu este complet pierduta".

Din 2006, Teatrul Act s-a implicat in programe speciale, precum "Teatrul face pACT cu gaska ta din liceu", prin care a incercat sa atraga liceenii la spectacolele de teatru. "S-a vehiculat prin mass-media ca tinerii sunt toti dragomani, nihilisti... Sa nu uitam ce au facut in domeniul informaticii, sau in matematica. Nu putem trata tanarul roman cu indiferenta, nu putem sa avem preconceptii despre tanarul care se formeaza", a spus Marcel Iures, directorul teatrului.

Programul este deruluat in parteneriat cu Primaria Sectorului 3, care subventioneaza spectacole ale teatrului Act, la care sunt invitati liceenii din institutiile din acest sector, printr-o promvare in scoli. "Elevii vin intr-o forma organizata, neobligatorie", a subliniat Alexandru Dabija.