Un copil in varsta de 15 ani din comuna Ilovita, judetul Mehedinti, a fost la un pas de moarte, sambata seara, dupa ce a fost muscat de o vipera cu corn si numai interventia rapida cu ser antiviperin a medicilor de la Salvare a facut ca el sa scape cu viata.
„Nu pot sa spun cu exactitate, dar daca l-ar fi muscat de gat sau in zona capului, in aproximativ o ora ar fi fost mort. Intr-un fel a avut noroc, deoarece a fost muscat de degetul patru de la mana stanga si a dat dovada de curaj legandu-se strans cu un bandaj deasupra ranii. Era cu vacile la pascut si mi-a povestit ca, dintr-o intamplare nefericita, l-a muscat o vipera cu corn. A dat fuga acasa i-a spus mamei si aceasta a sunat la 112. Interventia noastra a durat ceva timp, deoarece Ilovita este la cativa zeci de kilometri de Severin. Copilul va ramane internat la sectia ATI a spitalului judetean pentru a se evita orice complicatie. Ca sa va explic in mare, cum poti sa mori de la o muscatura de vipera, neurotoxinele din venin actioneaza prin sistemul nervos si blocheaza muschiul cardiac!”, a declarat corespondentului NewsIn medicul Eleodor Mihut, de la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti.

Cazul tanarului este primul care se inregistreaza anul acesta la spitalul din Severin, muscaturile de sarpe fiind frecvente in zona odata cu incalzirea vremii. In judetul Mehedinti vipera cu corn se intalneste in arealul Parcului Natural Portile de Fier, dar si in Platoul Mehedinti de la Gura Vaii spre Orsova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.