Cei trei infractori aveau legitimatii false de politist si pretinzand ca efectueaza un „control al actelor”, au abordat doi ocupanti ai unui autovehicul stationat, care erau inspectori ai politiei judiciare, a explicat colonelul Franz Polzer, de la politia judiciara din landul Austria Inferioara, citat de Gandul.

Ei au incercat sa ia banii, cartile de credit si telefoanele mobile ale agentilor. Cand adevaratii politisti si-au dezvaluit identitatea si au vrut sa-i aresteze pe cei trei barbati, unul dintre ei a dus mana la buzunar, dar a fost impuscat in brat. Ceilalti doi au incercat atunci sa ii loveasca pe politisti cu masina. Acestia din urma au deschis focul, l-au ucis pe sofer si l-au ranit in picior pe al treilea atacator. Cei trei infractori foloseau metoda numita „Maradona“, informeaza Evenimentul Zilei.

Vasile Cuc de 24 de ani a murit in urma impuscaturilor. Fratele sau Dumitru si complicele lor Cornel Pop au ajuns la spital, sub arest. Cei trei romani sunt din Oas, judetul Cluj.

Potrivit Politiei Judiciare austriece, numarul de furturi si agresiuni comise de falsi politisti in parcarile de pe soseaua de centura a Vienei au crescut de la jumatatea lunii martie. Cei doi inspectori se aflau in misiune sub acoperire, mai multi colegi de-ai lor aflandu-se in apropiere, pregatiti sa intervina, informeaza Romania Libera.

Autoritatile austriece estimeaza ca banda falsilor politisti romani ar fi reusit sa obtina din jafuri pana la 50.000 de euro doar in ultima luna.