Traseele autobuzelor 102, 105, 116, 117, 282 nu sunt monitorizate, desi cartierele parcurse sunt printre cele mai periculoase din Capitala. Incidente precum furtul din geanta sau chiar bataile dintre calarori sunt la ordinea zilei.

Pe langa acestea, bucurestenii care trebuie sa circule cu aceste mijloace de transport sunt nevoiti sa mai suporte betivii care isi vad nestingheriti de sticla lor si adolescentii care fumeaza fara nici o retinere. “Am instalat camere de luat vederi atat in troleibuze, in numar de 100, cat si in autobuzele cele noi, 112 la numar. Aceste camere inregistreaza intreaga activitate care se petrece in decurs de trei zile si imaginile se stocheaza automat pe un hard-disck.

Aceste inregistrari se centralizeaza la depourile unde se retrag autobuzele si troleibuzele dotate cu camere video digitale. Aceste inregistrari se sterg in mod automat dupa 72 de ore.

Nici un reprezentat al RATB nu are autorizatia de a viziona aceste inregistrari. Cei care le pot viziona sunt cei de la Jandarmerie sau de la Politie. Pentru a se depista neregulile din mijloacele de transport in comun dotate cu camere de luat vederi este nevoie de o sesizare la Politie.