Drogurile care impanzesc Capitala, inclusiv cluburile de lux, provin din Rahova si Ferentari * Ofiterii antidrog au descoperit in Sectorul lui Vanghelie adevarate depozite de heroina

Una dintre cele mai profitabile afaceri este traficul de droguri. Un adevarat flagel care tinde sa ia amploare si care in ultimii ani a inregistrat o ascensiune halucinanta.

Heroina este in prezent drogul cel mai consumat si cautat in Bucuresti. Iar principalele depozite de unde pleaca moarta alba spre toxicomanii din intreaga Capitala sunt situate in principal in cartierele Rahova si Ferentari. ZIUA prezinta "Zonele rosii" ale Capitalei, asa cum le-au numit ofiterii de la Serviciul Antidrog Bucuresti. Principalele strazi, zone si cartiere de unde moartea alba pleaca spre destinatari.

Putina lume stie ca drogurile consumate in zonele bune ale orasului, in cluburi de lux, sunt preparate si portionate de multe ori in apartamente insalubre din ghetourile bucurestene. Tot acolo heroina, care este adusa de traficanti din afara tarii, este de multe ori indoita, in special cu cofeina, care-i da o culoare maronie. Sau cu caramida pisata. Potrivit subcomisarului Catalin Tone, seful Brigazii Antidrog a Capitalei, structura care se ocupa exclusiv de anihilarea marelor retele de trafic de droguri, in cartierele Rahova si Ferentari sunt cele mai mari retele de distributie. Aici au fost facute de catre ofiterii de la antidrog si cele mai mari capturi si retineri.

"Am intocmit o harta cu cele mai sensibile zone si cartiere. De exemplu, in Rahova avem cel mai mult de lucru. Drogurile se prepara si se portioneaza in special in locatii pe care le-am identificat in zona Zetari, Livezilor, Petre Tunsu, Prelungirea Ferentari. Un alt punct rosu pe harta il reprezinta cartierul Berceni, Soseaua Oltenitei, Luica. Nici zona Pantelimon si Salajan nu a fost ocolita de traficanti. In Sectorul 2, am identificat ca "zone rosii" Tei-Toboc si o parte din Colentina. Pe aceasta harta figureaza si Sectorul 1, punctul nevralgic fiind cartierul Bucurestii Noi, unde am avut multe capturi de droguri. Traficantii nu au ocolit nici Sectorul 6, cele mai "fierbinti" zone fiind in cartierul Militari, in zona Lujerului- Gorjului", spune seful Brigazii Antidrog a Capitalei. Potrivit lui Tone, care este unul dintre cei mai experimentati ofiteri antidrog, heroina de pe piata romaneasca provine din Afganistan sau Iran, iar cele mai importante cantitati vin pe cale rutiera. In ceea ce priveste retelele de distributie, acestea sunt in mare parte legate prin legaturi de rudenie.

Laboratorul Rahova
Puritatea heroinei care se proceseaza in "laboratoarele" din cartierul Rahova este in general de 20-30%. Puritatea depinde si de clientii traficantilor. Astfel, un gram de heroina care este destinat vanzarii toxicomanilor de la periferia Capitalei nu depaseste 30%. Potrivit ofiterilor antidrog, situatia se schimba in ceea ce priveste clientii de lux. Pentru acestia, puritatea este mai mare, intre 50-70%. In general, drogurile care sunt comercializate in cluburile de lux nu sunt distribuite in mod direct de catre membrii clanurilor. Daca in cartierele marginase heroina este vanduta de persoane in slapi si maieuri, sau eventual la bustul gol, acestia nu pot intra in zonele bune ale Capitalei. Pentru acele locuri traficantii recruteaza persoane "spalate", ingrijite, care sa se incadreze in peisaj. Politistii spun ca multi dintre clientii de lux ar ramane uimiti daca ar sti ca drogurile pe care le consuma si pe care platesc bani buni au fost preparate in locuinte insalubre si au trecut prin mainile unor persoane extrem de dubioase din punct de vedere medical.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.