De Florii, de Paste si de 1 Mai, muntele va face o concurenta acerba statiunilor de pe litoral.

Cei care aleg partiile de pe Valea Jiului sau Bucegii in perioada Sarba- torilor Pascale vor impusca doi iepuri dintr-un foc: vor schia, dar vor putea sa se si bronzeze.

Statiunile montane de pe Valea Jiului inca isi asteapta turistii, iar de Ziua Floriilor se va putea schia si in Straja, si in Parang. In ultimele zile a nins din nou, iar in acest sfarsit de saptamana vremea se anunta insorita.

In Straja, pe doua dintre partii zapada naturala depaseste doi metri, in timp ce pe restul partiilor stratul ajunge la 20 de centimetri. Cabanierul Emil Parau spune ca pentru turistii care vor sa petreaca Sarbatorile Pascale astfel au fost scoase pe piata pachete turistice foarte avantajoase pentru petrecerea a cate trei zile la munte.

„Avem cea mai buna oferta din tara. Trei zile, all-inclusive (tot consumul inclus), cu 300 de lei, in care intra si procesiunea religioasa Drumul Crucii si slujba de Inviere la schitul din muntele Straja, la cota 1700“, a explicat Parau. Slujba, de rit bizantin, este oficiata de parintele Daniel de la schitul din Straja. Pentru acest eveniment, zeci de credinciosi urca aproape 10 kilometri pe jos din oras.

Si in Parang, cabanierii ii asteapta pe turisti cu partiile amenajate si instalatiile de transport pe cablu functionale, daca acestea vor fi solicitate. „La munte a nins in ultimele zile inca 15 centimetri peste ceea ce a ramas din iarna. E bine si se poate schia, iar turistii si-au anuntat sosirea si au facut rezervari inca de vineri“, ne-a declarat Dumitru Barlida, seful serviciului Salvamont Parang.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.