Ministrul Mediului, Attila Korodi, va lansa sambata la Sibiu cea de-a doua campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, iar, incepand de dimineata, oamenii pot scoate in fata locuintei echipementele nefolosite, pentru a fi luate de personalul specializat, anunta NewsIn.

Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice va avea loc in 110 localitati, cu centre de colectare pentru astfel de echipamente, anul trecut fiind stranse peste 600 de tone de deseuri intr-o singura zi.

Potrivit unui clasament al celor mai mari cantitati de deseuri adunate anul trecut, in fiecare judet, Capitala era pe primul loc, cu 71,6 tone, fiind urmata de Maramures, cu 42 tone, si de judetele Brasov, Bihor si Harghita, cu cate 35 tone. Pe ultimele locuri in acelasi clasament s-au situat judetele Calarasi, cu doar 75 kg, Vaslui, cu 1,6 tone, si Ialomita, cu 1,8 tone.

Cantitatea de echipamente electrice si electronice puse pe piata a fost de aproximativ 5,5 kilograme pe locuitor in 2001, in 2002, de aproximativ 6,5 kilograme pe locuitor, in anul 2003, 7,5 kilograme pe locuitor, potrivit estimarilor producatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.