Lucratorii Biroului Arme Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Dolj, impreuna cu lucratori ai Postului de Politie Carpen, au reusit sa identifice un copil de numai 15 ani, din comuna Carpen, care apelase de mai multe ori numarul 112 pentru a semnala prezenta unor bombe amplasate in Craiova, informeaza NewsIn.

Conform informatiilor oferite de IPJ Dolj, in ziua de miercuri - 16 aprilie 2008, in jurul orelor 20,15, baiatul a sunat la Centrul Operational pentru Apeluri de Urgenta 112, si a spus: „bomba in Gara Craiova, vor fi foarte multe victime!“. Convorbirea telefonica avuta intre apelant si dispecerul de serviciu s-a intins pe o durata de aproximativ 10 minute, ocazie cu care acesta a amenintat cu amplasarea unor bombe in diverse locatii de pe raza judetului Dolj, informeaza corespondentul NewsIn.

Baiatul a spus ca face parte din organizatii teroriste internationale, iar pentru a renunta la intentiile sale a solicitat suma de 20 milioane euro.

In urma verificarilor efectuate de catre lucratorii Biroului Arme Explozivi si Substante Toxice, impreuna cu lucratori ai Postului de Politie Carpen, baiatul a fost identificat si a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 300 lei.

Totodata, politistii au stabilit ca acesta nu este la prima fapta de acest gen, in zilele de 10 martie 2008 si 11 aprilie 2008 tanarul anuntand, tot prin Apelul Unic de Urgenta 112, ca in Gara Craiova sunt amplasate bombe. Pentru aceste fapte, baiatul a fost sanctionat contraventional cu suma de 100 lei.

De mentionat ca, in data de 9 aprilie a.c., o alta persoana, ramasa neidentificata, a anuntat, prin Serviciul Unic 112, despre exstenta unei bombe in Gara Craiova. O echipa de pirotehnisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj s-a deplasat la fata locului pentru cercetari, insa, dupa aproape o ora de cautari, in incinta garii, politistii au concluzionat ca este vorba despre o alarma falsa. Traficul feroviar nu a fost afectat de cautarile pirotehnistilor, singurul inconvenient fiind inchiderea caselor de bilete pentru aproximativ 15 minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.