Preturile medicamentelor raman neschimbate, cel putin pana la 31 mai, potrivit legislatiei, indiferent de presiunile pe care le vor exercita distribuitorii, a anuntat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.
Totusi, acesta a lasat deschisa o portita, spunand ca este dispus ca, dupa Paste, sa inceapa negocierile cu reprezentantii importatorilor si distribuitorilor. In replica la actiunile de protest anuntate de distribuitori si importatori, Nicolaescu a spus ca „in niciun caz nu voi accepta scumpirea nejustificata a medicamentelor.
Nu voi face nici un pas in aceasta directie daca nu vor fi elemente convingatoare. Distribuitorii de medicamente trebuie sa inteleaga ca nu vom ceda santajului si amenintarilor”. Ministrul a mai spus ca spitalele „sunt obligate sa aiba stocuri de medicamente pentru trei saptamani. De asemenea, si farmaciile cu circuit deschis, aflate in relatie contractuala cu Casele de Asigurari de Sanatate, dar si farmaciile din spitale au aceeasi obligatie. Este imoral si necinstit un asemenea demers atat timp cat preturile stabilite in lei pentru distribuitori nu sunt afectate de curs.

Nicolaescu cere distribuitorilor sa-si faca public profitul
In opinia lui Nicolaescu, distribuitorii nu sunt afectati de cursul valutar, ci importatorii care nu protesteaza. Afectate de schimbarile de curs valutar sunt discount-urile pe care importatorii le ofereau distribuitorilor, discount-uri care s-au diminuat considerabil datorita diferentei de curs, sustine ministrul. Nicolaescu a revenit la vechea teza ca distribuitorii au avut de castigat anul trecut, timp de cateva luni, cand 1 euro scazuse la 3,1 lei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.