Aproape un sfert dintre romani nu au fost, anul trecut, la medic. Majoritatea celor care nu au calcat pragul unui cabinet medical este reprezentata de persoanele cu venituri mari.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de GFK Romania. 20% dintre cei care au raspuns intrebarilor cuprinse in studiul GFK sustin ca merg o data pe an la medic, 16% merg de doua ori pe an, iar 14% intra intr-un cabinet medical de cinci pana la zece ori intr-un an. “Este adevarat. Salariatii cu venituri mici nu se duc la medici pentru ca nu au posibilitate, iar cei cu venituri mari nu se duc pentru ca sint sanatosi.

Salariatii cu venituri medii se duc la medic frecvent”, a explicat Dan Peretianu presedintele Camerei Federative a Medicilor.

Cercetarea releva si o satisfactie usor mai mare a pacientilor fata de sistemul de sanatate privat, 36 % dintre pacienti fiind foarte multumiti de sistemul privat fata de 26 % foarte multumiti de sistemul de stat.
Tinerii intre 25 si 44 de ani, cu studii superioare si venituri peste medie, sunt cei mai nemultumiti de sistemul medical de stat, iar bucurestenii sunt cei mai multumiti de sistemul medical privat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.