Numarul de produse periculoase indepartate de pe piata Uniunii Europene (UE) a crescut cu 53% in 2007, jucariile si produsele cosmetice fiind cel mai des notificate.
Totodata, China a fost tara cu cele mai multe produse periculoase detectate, potrivit raportului anual al Comisiei Europene privind Sistemul de Avertizare Rapida (RAPEX), dat publicitatii joi. In plus, numarul de notificari de produse periculoase a crescut de la 1.051, in 2006, la 1.605 in 2007, ceea ce indica o ameliorare a capacitatilor de supraveghere ale statelor membre.

Potrivit raportului, jucariile, autovehiculele, cosmeticele si produsele electrice au fost cel mai des notificate, iar China a fost, si in 2007, tara de origine a mai mult de jumatate dintre produsele periculoase detectate (700 de notificari). De altfel, jucariile (417), autovehiculele (197) si produsele electrice (158) au reprezentat mai mult de jumatate din totalul notificarilor, iar unul din trei articole pentru care s-au facut reclamatii a fost o jucarie. Totodata, raportul mai arata si faptul ca numarul de notificari RAPEX s-a triplat, in ultimii ani, de la 468, in 2004 (cand a intrat in vigoare noua legislatie privind siguranta produselor), la 1.605 in 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.