Expozitia "Romania keeps walking", a artistului fotograf grec Michalis Moscholios, s-a deschis azi la galeria Art Base din Bruxelles, anunta Centrul Roman de Informare de la Bruxellesm, potrivit NewsIn.

Michalis Moscholios, reprezentant al scolii de "street photography", si-a facut o parte din studiile academice in Romania si este in prezent functionar al Comisiei Europene. Artistul, premiat la numeroase concursuri de fotografie de la Bruxelles, se declara fascinat de Romania.

In cele 22 de fotografii de format amplu care compun expozitia, Moscholios surprinde strazi, oameni, chipuri si prezinta publicului imaginea unei tari in continua miscare si evolutie. Fotografiile propuse fac parte dintr-un proiect mai amplu, inceput de fotograful grec cu cativa ani in urma, numit "Europa mia", in care artistul incearca sa surprinda prin lentila schimbarile traite de europenii din mediul urban.

Expozitia "Romania keeps walking", organizata de Centrul Roman de Informare de la Bruxelles, va ramane deschisa pana pe 17 mai.

Michalis Moscholios se revendica din scoala de “street photography” devenita celebra in Franta, Marea Britanie si Statele Unite prin nume precum Henri Cartier-Bresson, Bruce Davidson, Don McCullin sau David Baley. Acest curent se opune legilor compozitiei si vizualizarii anticipate de catre fotograf a ceea ce va aparea in imagine. Artistul trebuie sa anticipeze reactiile celor fotografiati, felul in care vor interactiona, pentru a-i surprinde in posturi inedite, neplanificate. De asemenea, acest gen de fotografie poate presupune o foarte mare apropiere de subiectul fotografiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.