Municipalitatea a aprobat un buget anual de aproape jumatate de milion de euro pentru agentia care va trebui sa gaseasca solutii de ieftinire a facturilor de caldura platite de bucuresteni.
Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat inceperea activitatii Agentiei Municipale de Eficientizare si Reglementare in Domeniul Energiei din Bucuresti (AMEREB), la doi ani de la infiintarea ei. Acesta se va ocupa de monitorizarea activitatii RADET, masurarea nivelurilor de servicii si a efectelor investitiilor derulate in ultimii 17 ani in infrastructura de termoficare. Totodata, va cauta o metoda prin care factura de caldura sa fie mai mica. Institutia va avea un bugetul de functionare de aproximativ 480.000 de euro, anual. Din aceasta suma, 300.000 de euro vor fi cheltuieli proprii de functionare, iar 180.000 de euro pentru plata studiilor de specialitate si expertilor independenti.

“Activitatea agentiei vrea sa determine Ministerul Economiei si Finantelor sa stabileasca costul real al gigacaloriei. Institutia va avea 15 angajati, din care intre cinci si sapte specialisti si restul angajati ai aparatului propriu de functionare al agentiei”, se specifica in hotarirea votata de consilieri.
Potrivit lui Tudor Popescu, director al agentiei, numit in functie inca de acum doi ani, desi institutia nu a functionat, va incheia contracte cu Institutul de Cercetari Energetice si Agentia pentru Conservarea Energiei pentru realizarea unor studii privind consumul de energie termica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.