Avand istoricul medical al pacientului, medicul poate sa puna diagnosticul mai repede sau poate ajuta in tratarea bolii mai rapid
Dosarul electronic al pacientului, dorit de Ministerul Sanatatii in locul traditionalei fise, ar putea ajuta in prevenirea si controlul bolilor si ar putea elimina prescrierea retetelor pe hartie, a declarat, citat de NewsIn, reprezentantul unei companii software. In acest sens, Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a inaintat Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) o propunere de creare a dosarului electronic pentru fiecare pacient, dosar ce ar trebui sa contina intreg istoricul medical al pacientului.

Astfel, toate informatiile pacientului ar fi stocate intr-un singur loc si ar putea fi accesate, ori de cate ori este nevoie, din orice unitate sanitara sau farmacie. "In acest mod, medicul poate prescrie medicamentul direct in cadrul sistemului electronic, iar pacientul ar putea sa iti cumpere medicamentul fara a se mai prezenta cu reteta", spun specialistii in sofware. In opinia acestora, un astfel de dosar este benefic mai ales in profilaxia secundara, cand, avand istoricul medical al pacientului, medicul poate sa puna diagnosticul mai repede sau poate ajuta in tratarea bolii mai rapid. Implementarea sistemului cu dosar electronic al pacientului la nivel national ar urma sa coste in jur de 40 de milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.