Despre toate aceste acuzatii a luat act si presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sarbulescu, cel care a fost sesizat telefonic despre situatia de la Complexul de Servicii Sociale de la Strehaia.

Batranii, si asa napastuiti ori uitati de cele mai multe ori de familie, se pare ca nu pot avea liniste nici in ultimii ani de viata. Mai multe persoane internate la azilul din Strehaia sustin ca sunt batute cu pumnii si picioarele de una dintre infirmiere, care le-ar lua si banii din pensia pe care o primesc. “Sunt de 10 ani aici si nu-mi da pace deloc. Imi goleste tot timpul dulapurile, imi fura banii si ma bate. Numai in cap imi da”, a povestit cu lacrimi in ochi o pacienta. Oamenii spun ca situatia nu dureaza de ieri, de azi, ci de foarte mult timp, insa, in ciuda sesizarilor pe care le-au facut inclusiv la politie, nimeni nu a luat nicio masura. M
otivul e simplu: de fiecare data, infirmierele neaga ca s-ar fi produs asa ceva.

«Nu vor sa se schimbe si sa se spele»
De altfel, infirmiera acuzata nu a recunoscut ca s-ar indeletnici cu batutul pacientilor nici macar in fata camerelor de luat vederi sau a presedintelui Consiliului Judetean. “Nu am batut niciodata pe nimeni. Am 37 de ani vechime. Sunt aceste discutii din cauza unor oameni oligofreni. Nu vor sa se schimbe, nu vor sa se spele..., nu i-am batut niciodata”, a declarat in fata jurnalistilor Elena Baltag, infirmiera acuzata de rele tratamente asupra pacientilor.