Greva de la ArcelorMittal Galati a durat doua zile. Ieri, la inceputul celei de-a doua zile de proteste, grevistii s-au grabit sa-i cante "Vesnica pomenire" unui inalt oficial din administratia combinatului. Pana la sfarsitul zilei, insa, acesta le-a "pus crucea" protestatarilor, echipa de avocati a companiei obtinand o hotarare judecatoreasca de suspendare a grevei pentru o luna.

Protestele de la poarta principala a combinatului au incetat in noaptea de marti spre miercuri. Astazi, la ora 11.00, este programata o sedinta de negociere a sindicatului Solidaritatea cu administratia ArcelorMittal, iar la ora 12.00 Tribunalul Galati se va pronunta asupra legalitatii grevei. La ora 14.00, in fata portii principale a combinatului va incepe un miting de protest la care, potrivit liderilor de sindicat, sunt asteptati toti siderurgistii care nu sunt de serviciu, cat si lideri sindicali din Hunedoara, Pitesti, Slatina si Bucuresti.

Astazi, in jurul orei 9.00, in fata sediului sindicatului Solidaritatea se afla presedintele coordonator Ilinca Diaconu, alaturi de circa zece membri de sindicat.