Noul mandat de arestare emis vineri de Tribunalul Bucuresti pe numele lui Gregorian Bivolaru va ajunge in scurt timp in mana autoritatilor suedeze pentru a completa dosarul lui Grieg privind extradarea sa. Mandatul a fost cerut de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, institutie care a inceput anchetele in randul MISA la 18 martie 2004. In acest nou dosar, procurorii il acuza pe "Guru" ca impreuna cu alte 17 persoane au constituit in interiorul MISA un grup organizat care se ocupa de traficul de persoane. Mai exact, tinere femei erau scoase din tara si exploatate sexual sau puse la munci neplatite. Partile civile din acest dosar cer despagubiri de sute de mii de euro.

Bivolaru este arestat in Suedia, din data de 4 aprilie a.c., in baza unui mandat emis anul trecut de magistratii bucuresteni, pentru intretinere de relatii sexuale cu o minora.

Pe de alta parte, reprezentantii MISA au remis un comunicat presei in care sustin ca al doilea mandat de arestare emis pe numele Gurului reprezinta "solutia disperata, de ultima ora, a procurorilor ca urmare a faptului ca Tribunalul Sibiu - daca va aplica corect legea - va anula primul mandat de arestare a lui Gregorian Bivolaru, din cauza lipsei evidente de probe, situatie in care cererea de extradare a sa nu ar mai avea nici un temei".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.