Asistenta de la un cabinet medical privat din Constanta care era sa omoare o pacienta dupa ce i-a facut o injectie cu xilina intravenos a fost concediata. Cel putin asta ne-a declarat doctorita care a fost de fata cand i s-a facut rau pacientei: „Nu se face intravenos acea injectie.

E o mare greseala. Asistenta lucra la noi de peste 1 an, dar n-am mai avut probleme cu ea”, ne-a declarat cu glas tremurat medicul. „Putea sa ma intrebe. Tot timpul le spun sa ma intrebe daca nu stiu ceva. Cine aude ce a putut sa faca, incremeneste”, a continuat aceeasi doctorita care, dupa „accident”, i-a cerut pacientei sa-si plateasca injectia.

Seful Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta, Marius Enescu, a spus ca institutia ar putea demara o ancheta, doar dupa ce va fi depus un memoriu. „Si medicii, si asistentii sunt obligati sa aiba asigurare de malpraxis”, a mai spus directorul executiv al ASP Constanta.

In schimb, pacienta a primit un e-mail de la un reprezentant al Ordinului Asistentilor Medi­cali si Moaselor din Romania (OAMMR), in care este anuntata ca organizatia s-a autosesizat si „intentioneaza sa deschida o ancheta pentru a clarifica cir­cum­stantele intamplarii des­crise in materialul semnat de dum­neavoastra”. „Regretam ceea ce vi s-a intamplat, si faptul ca ati fost obligata sa suporta­ti nu doar consecintele unei ero­ri profesionale, dar si ale lip­sei de interes si de etica din partea unui asistent medical”, se mai arata in scrisoarea electronica trimisa „reclamantei”.

Precedente cutremuratoare
Din pacate, cazul de la Con­stanta nu este singular. La sfarsitul anului trecut, o asistenta de la Serviciul de Ambulanta Giurgiu s-a dus la o urgenta majora doar cu un bilet de internare in spital. Dupa ce a facut ancheta la fata locului, subsecretarul de stat, Raed Arafat, a declarat ca asistenta i-a spus ca nu stia sa faca manevre de resuscitare. Asta in conditiile in care aceasta era angajata la un serviciu de asistenta medicala de urgenta.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.