Mitingul de miercuri al celor 10.000 de profesori din Capitala a fost autorizat de primarul general Adriean Videanu pe trotuarul de langa Guvern. Piata "George Enescu", solicitata de sindicalistii, a fost refuzata de edilul Bucurestilor pe motiv ca e ocupata cu expozitia unei mari firme. In aceste conditii, mitingul cadrelor didactice va semana mai mult cu un pichet, fara tribuna si vorbitori, chiar daca vor veni atat de multi participanti. Totusi, dascalii sunt multumiti ca macar vor putea presa Executivul sa modifice Ordonanta 37/2008 chiar in sedinta de Guvern, pentru a-si primi tichetele cadou de Pasti.
Fiind un protest local, liderii mari - Cornea, Isvoranu si Croitoru vor lipsi
"Este un miting organizat de sindicatele din invatamant din Capitala, afiliate la cele trei federatii: cea a Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), FSI "Spiru Haret" si Federatia Educatiei Nationale (FEN). Este exact ca un miting organizat la Constanta, astfel ca ii vom lasa sa se organizaze singuri, nu voi fi prezent nici eu (Aurel Cornea, liderul FSLI - n. red.), nici Croitoru (Catalin Croitoru, presedintele FEN - n. red), nici Isvoranu (Gheorghe Isvoranu, liderul FSI "Spiru Haret" - n. red). Mitingul reprezinta continuarea actiunilor de protest declansate de organizatiile noastre inca de saptamana trecuta, fata de modul abuziv in care Guvernul a inteles sa trateze angajatii din sistemul de invatamant, prin emiterea Ordonantei 37/2008, care la articolul 24, stipuleaza expres interdictia de acordare a tichetelor cadou pentru salariatii institutiilor publice. Scopul actiunii noastre este de a atrage atentia asupra necesitatii emiterii unei noi ordonante de urgenta, pentru abrogarea articolului amintit. Nu mai avem incredere in Guvernul Tariceanu si nu vom inceta protestele pana cand acest articol nu va fi abrogat", ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI.

La randul sau, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus ca profesorii nu vor renunta la proteste pana cand articolul respectiv, care "deocamdata creeaza efecte", nu va fi abrogat. "Am avut o intalnire cu Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, si am cerut acestuia sa-i transmita premierului Calin Popescu Tariceanu sa convoace Guvernul intr-o sedinta extraordinara, luni sau marti, pentru a anula articolul 24 din ordonanta. Pana nu vedem, in scris, anularea acestui articol, nu vom inceta protestele", a declarat Nistor. Acesta a adaugat ca i s-a comunicat ca Guvernul nu va putea fi convocat pana miercuri, data la care profesorii asteapta abrogarea articolului din ordonanta privind tichetele cadou. "Ar fi bine sa se abroge acest articol pentru ca, daca se merge pe completare, acest lucru va duce la interpretari, iar noi nu avem nevoie de interpretari in sistemul bugetar, ci de lucruri foarte clare", a precizat Nistor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.