Mostenitoarele scriitorului Radu Tudoran sustin ca scenaristul nu a inteles opera si a modificat trairile personajului

Filmul "Povestea unui secol", anuntat anul trecut drept cel mai scump proiect de film romanesc, a fost suspendat in instanta. Costurile erau estimate la 3 milioane de euro.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis suspendarea activitatilor privind realizarea filmului la cererea mostenitorilor scriitorului Radu Tudoran, autorul romanului „Intoarcerea fiului risipitor" care a stat la baza scenariului acestei pelicule. Reclamantele Diana Turconi-Bubenek, Daniela Coroiu si Cristina Coroiu sustin ca scenaristul filmului "Povestea unui secol" nu a inteles opera lui Radu Tudoran.

„Povestea unui secol" descrie dragostea dintre Eva si un spion american, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar actiunea se petrece in Romania. Actrita Vanessa Redgrave o interpreteaza pe Eva la batranete, iar actrita Amy Hayes - pe Eva, in tinerete. Din distributia filmului mai fac parte Tom Riley, Patrick Bergin sau Emily Hamilton, dar si actori romani ca Maia Morgenstern, Claudiu Bleont sau Coca Bloos.

Eva, indragostita de spionul misterios
Mostenitoarele lui Radu Tudoran sustin ca, in cartea acestuia, "Eva" este simbolul feminitatii pline de farmec, nepreocupata de relatii si ambitii sociale, care se indragosteste de un barbat misterios - "El". "El" ar reprezenta simbolul masculinitatii in cautare de teritorii noi, inclusiv afective, dar incapabil sa se despinda de magnetul iubirii constante a "Evei".

Potrivit cererii de chemare in judecata, scriitorul a lasat libera imaginatia cititorului cu privire la viitorul sufletului cuplului, dar simpatia sa pentru ambele persoanje si epica romanului duc la concluzia ca acest cuplu este de nedespartit.

Reclamantele mai sustin ca scenariul contrazice flagrant opera chiar din debut, cand "Eva", refugiata in SUA, este prezentata ca o octogenara imburghezita, fosta demimondena de duzina (femeie de moravuri usoare - n.r.), cu nasteri ratate si cu relatii in cercurile inalte ale societatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.