Spectacolul “Unchiul Vania”, in regia lui Andrei Serban, si-a adjudecat cele mai importante premii UNITER, pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai buna regie si Cel mai bun actor in rol principal, informeaza NewsIn.

Regizorul Andrei Serban, favoritul confirmat, ieri seara, la decernarea premiilor, nu a fost insa prezent la gala UNITER, ca si anul trecut cand s-a retras din competitie, dar a lasat un mesaj, care a fost citit la anuntarea premiului pentru Cea mai buna regie.

Andrei Serban a transmis publicului ca i se pare o "ciudatenie" ca regizorul Silviu Purcarete, nu a primit nominalizarea pentru regie, desi spectacolul sau, "Faust", o montare spectaculoasa intr-o hala dezafectata a uzinei Simerom din Sibiu, a fost nominalizat la premiul pentru Cel mai bun spectacol.

"Faust", concurent alaturi de "Ionesco - Cinci piese scurte" de Alexandru Dabija, al spectacolului "Unchiul Vania", a primit premiul pentru Cea mai buna actrita in rol principal, Ofelia Popii, si pentru scenografia semnata de Helmut Sturmer, care nu a putut veni la ceremonia de decernare a premiilor.
Ofelia Popii, nominalizata alaturi de Coca Bloos, pentru "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele" si de Emilia Dobrin, din "Capra sau Cine e Sylvia", s-a declarat onorata la primirea premiului de faptul ca a fost nominalizata alaturi de doua mari actrite pe care le admira foarte mult, si le-a multumit atat lui Purcarete, cat si lui Helmut Sturmer pentru ca au avut incredere in ea.

Actrita, premiata pentru interpretarea unui Mefisto feminin, a spus pentru NewsIn ca va continua sa lucreze cu Silviu Purcarete, regizorul ei preferat.
Actorul premiat pentru rolul unchiului Vania, Andras Hathazi, aflat la a treia nominalizare la aceasta editie a premiilor UNITER, a spus ca nu se astepta sa castige.

Premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar i-a revenit lui Ovidiu Ghinita, pentru rolul "Tatal" din spectacolul "Vis. Toamna", de la Teatrul "Ioan Slavici" din Arad. Cea mai buna actrita in rol secundar a fost declarata Dana Dogaru pentru rolul "Mama/Chelnerita japoneza" din spectacolul "In rolul victimei" de la Teatrul Metropolis.

Actrita a spus ca un premiu UNITER este foarte important pentru ea deorece au fost "multi actori foarte mari care nu au apucat sa ia acest premiu".

Premiul pentru interpretare la categoria Debut a fost castigat de Cristina Casian, protagonista spectacolului-monolog "Amalia respira adanc", de la Teatrul Act. Actrita a ales acest spectacol pentru examenul de licenta si a marturisit ca nu se gandea ca va ajunge atat de departe cu acest rol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.