Incident la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Deva. Parintii unui copil de 5 ani, internat pentru o infectie respiratorie, sustin ca baiatul lor a fost lovit de una dintre asistente.

Medicii spun ca asistenta in cauza este cea mai buna din sectie, si ca nu a mai fost reclamata pana acum. Atat conducerea spitalului, cat si politistii hunedoreni au declansat anchete in acest caz.

Tatal baiatului spune ca micutului i-a fost sparta buza si ca a scos certificat medico-legal pentru leziunile suferite de copil. Conducerea spitalului sustine ca este un incident regretabil, iar sefii asistentei o apara si spun ca este o buna profesionista.

O ancheta interna a fost deschisa in spital, iar o alta a fost demarata si de politisti.

Asistenta risca mai multe sanctiuni: sa fie data afara sau penalizata la salariu - pedeapsa din partea conducerii spitalului, ori sa aiba dosar penal pentru maltratarea unui minor, dupa terminarea anchetei politiei. Baiatul va fi externat in zilele urmatoare, dupa ce va incheia tratamentul pentru infectia respiratorie de care sufera.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.