Liderii grevistilor de la Solidaritatea i-au anuntat astazi pe cei aproape 500 de protestatari adunati in fata portii combinatului ArcelorMittal Galati ca, daca administratia nu ii cheama la negocieri salariale pana la ora 14.00, ii vor indemna pe muncitori sa "aduca la zero" activitatatea, inormeaza NewsIn.

"Daca pana la ora 14:00 nu ne vor chema la negocieri salariale - si nu la discutii tehnice legate de securitatea instalatiilor pe timpul grevei - pana diseara vom aduce la zero activitatea din combinat, sa il inchidem si sa nu mai fie deschis niciodata acest cancer al orasului", le-a strigat presedintele Solidaritatea, Gheorghe Tiber, celor aproape 500 de grevisti adunati, marti dimineata, in jurul orei 08.00, in fata Portii Est a combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati.

Sindicalistii de la Solidaritatea au asezat, la locul de desfasurare a protestului, un sicriu din lemn in marime naturala pe care este scris numele senior managerului combinatului, Ionel Bors. Ei cer demisia lui Bors si scandeaza "Hotul!".Grevistii au asezat pe sicriu o lumanare aprinsa, un fular negru si doua borcane cu fasole si cu castraveti. Cele doua borcane sunt o aluzie la banii virati, luni, pe cardurile salariatilor ArcelorMittal Galati - drepturile salariale convenite de patronat cu alte doua sindicate negociatoare si acordate retroactiv de la 1 ianarie si cumulativ.

Solidaritatea a declansat greva generala pe platforma ArcelorMittal Galati luni, la ora 06.30. Prima zi de greva a debutat cu incidente. In jurul orei 09.00, protestatarii au fortat poarta de acces in combinat. Enervati ca sunt filmati de reprezentanti ai administratiei companiei, angajatii au inceput sa arunce cu paini, conserve, sticle cu apa si pietre peste gardul societatii, spre agentii de paza. Incidentul a fost aplanat de liderii Solidaritatea, care au reusit sa ii tempereze pe protestatari.

Evenimentul a generat sporirea efectivelor de paza de la poarta principala a combinatului, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.