Tragedia produsa la sfrsitul saptamnii trecute, in apropiere de comuna Agigea, cnd o fetita de doar 6 ani a sfrsit devorata de o haita de cini, a adus ieri in discutie problema animalelor fara stapn.

Autoritatile arunca vina dintr-o ograda in alta, nimeni nu pare cuprins de remuscari pentru ceea ce s-a intâmplat. Sâmbata seara, la ora 22.00, Alina Tiganus a apelat numarul de urgenta 112 si a cerut ajutor pentru gasirea fiicei ei, Valentina, in vârsta de 6 ani, care disparuse de câteva ore de acasa.

Politistii de la Sectia 5 si cei de la Investigatii Criminale au cercetat din apropierea fostului Sanatoriu de Boli Dermato-Venerice, in apropierea Portii 9 a Portului Constanta Sud Agigea, unde locuiesc mai multe familii cu situatie financiara modesta.

La doar 200 de metri de baraca pe care o ocupa familia Tiganus, in câmp, a fost descoperit trupul de nerecunoscut al copilului: fata desfigurata, scalpul si gâtul smulse, membrele sfâsiate. Mama si-a recunoscut fetita doar dupa hainele pe care le purta.

Raportul legistilor a confirmat ipoteza initiala: victima a murit din cauza unei anemii severe, produsa de o hemoragie externa grava, cel mai probabil ca urmare a multiplelor muscaturi. Vecinii care locuiesc in cartierul Sanatoriu au confirmat ca in zona exista mai multe haite de câini vagabonzi, foarte agresivi, care deseori le-au atacat animalele din batatura. Exista, in acelasi perimetru, si câteva turme de oi, pazite de caini, dar oamenii nu cred ca ciobanii pot fi facuti vinovati, deoarece cânii de la stâne sunt hraniti si dresati special pentru a pazi turmele.

Pentru ca s-a tot spus ca terenul unde a murit copila apartine Primariei Constanta, ieri, edilul Radu Mazare a declarat ca doar portiunea unde se gasesc locuintele din cartierul Sanatoriu apartine, administrativ, de municipiul Constanta, dar nu si terenul unde a fost gasita.

«Prin urmare, nu puteam interveni cu hingherii, deoarece terenul nu este al nostru, ci al Primariei Agigea», a declarat Mazare. Acesta i-a facut raspunzatori de tragedie pe parintii fetitei, care nu au supravegheat-o suficient.

De cealalta parte, Ion Ionita, primarul din Agigea, se disculpa in mod similar: «Conform protocolului incheiat in 9.03.2004, terenurile unde locuiesc oamenii din cartierul Sanatoriu este pe teritoriul administrativ al municipiului Constanta. Agigea incepe de la soseaua Sudului spre vest». Cât despre explicatia lui Mazare, potrivit careia copilul a fost gasit pe terenul Primariei Agigea, Ionita spune ca nu conteaza locul unde s-a produs tragedia, ci… domiciliul fetitei, care este pe teritoriul Constantei. Ieri, Valentina Tiganus a fost inmormântata in cimitirul din Agigea, intr-un loc de veci pus la dispozitie de primarul Ionita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.