Dupa afisarea pe site, in forma definitiva, a variantelor de subiecte pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea 2008, reactiile agentiilor de evaluare si de asigurare a calitatii in invatamant au fost foarte vehemente.
„Subiectele pentru Bacalaureatul 2008 au fost concepute pe o structura noua si atat de dificile, incat incurca pana si o parte dintre profesori. Recenta modificare a subiectelor reduce cu cel mult 10-15% gradul de dificultate al acestora“, se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Profesionale pentru Educatie si Cercetare – EDU CER. In consecinta, autorii documentului considera ca sesiunea din acest an al bacalaureatului va fi o catastrofa si foarte multi tineri vor pica mai ales la proba de matematica: „Punerea subiectelor in dezbatere publica, cu doar doua luni inainte de examen, face ca orice posibile schimbari sa ramana fara efect, nemafiind timp de studiu a celor 1.800 de itemi propusi, doar la disciplina matematica“, se mai subliniaza in comunicat. In replica, aflam ca, „in medie, rata de interventie asupra celor 43.500 de subiecte (grupe de itemi) pentru cele 145 de discipline la care se poate sustine
examenul de bacalaureat a fost de 4%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.